leraar

Mijn naam is Hans van Meerendonk. In 1996 lid geworden van Kobukan en in toenemende mate geboeid geraakt door deze bijzondere krijgskunst.Hans

Aikido is voor mij een levenskunst geworden. Ons lichaam en onze geest zijn wonderen. Door nauwe samenwerking ontstaan wonderbaarlijke dingen. Meer ontspanning van beiden betekent meer rust, gevoel en vrijheid van bewegen; dan is er geen kracht nodig om een aanval te neutraliseren. Ik verbaas me hier altijd nog over.

Veel heb ik te danken aan mijn vorige leraren Emil Drohm en Jan Koopman, die vooral de zachte kant van Aikido benadrukten. Nieuwe impulsen put ik uit mijn trainingen bij Johan Schuyl, geïnspireerd door het Aikido van Christian Tissier.

Sinds drie jaar organiseer ik dat Corky Quakenbush uit Los Angeles workshops aan ons geeft. Voor hem is Aikido het op een liefdevolle manier helpen de missie van een aanvaller te voltooien. Vele Youtube-filmpjes beelden dat uit.

Aikido houdt mij jong en soepel en energiek. Natuurlijk relatief gezien. Het helpt mij ook om bij allerlei andere zaken in ons hectische bestaan rust te vinden.

Iedereen die dit aanspreekt, wil ik helpen deze bijzondere weg te bewandelen.